top of page
Clear Waters (6).jpg

OVER

Sandra Uittenbogaart maakt fine-art fotokunst waarbij ze zich laat inspireren door de schoonheid en zeggingskracht van de natuur om haar heen. Met een sterk gevoel voor esthetiek en verfijning, en de gave van verwondering creëert ze werken waarin sfeer, licht en mysterie centraal staan. Daarnaast speelt kleur een belangrijke rol in haar werk. Haar inspiratie vindt ze voornamelijk in de schilderkunst, zowel bij moderne als klassieke landschapsschilders.

Ze is aangesloten bij het collectief 'Drie kunstenaars' dat kunstkopers en kunstmakers op een laagdrempelige manier met elkaar wil verbinden, onder meer via lunches op locatie, presentaties in pop-up gallery's en huisbezoeken. Momenteel werkt ze aan een nieuwe serie over bomen, 'Trees'.  

 

Naast haar werk als fine-art fotografe, maakt ze reportages en portretten voor diverse opdrachtgevers. Afgelopen jaren heeft ze o.a. geëxposeerd in museum Panorama Mesdag (CANDID), het Haags Historisch Museum (Coronacollectie, Macht!, Rampjaar 1672) en kunstcentrum Stroom (Capturing Corona). 

bottom of page